П'ятниця, 26.04.2024, 16:45
Освітні веб-ресурси
учителям інформатики
Головна Реєстрація Вхід
Ви - Гість · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
  • 7
  • »
Форум » Використання та створення освітніх веб-ресурсів » Обговорення освітніх сайтів » Чи потрібні веб-сайти навчальним закладам? (Думка вчителя)
Чи потрібні веб-сайти навчальним закладам?
galanetДата: Четвер, 20.12.2007, 14:42 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 626
Репутація: 19 []
Статус: Відсутній
В сучасній практиці інформатизації освіти актуальним є створення веб-сайту навчального закладу. Серед питань, які розглядається при створенні веб-сайту, найбільш актуальним є таке: чи потрібен веб-сайт навчальному закладу? Відповідей може бути декілька:
1) За Інтернетом – майбутнє, тому потрібно зайняти своє місце в мережі.
2) Інтернет – це престижно і модно.
3) Щоб „просто був”, адже і в інших є. Це своєрідний спосіб відчувати себе „не гірше за інших”, на рівні „сучасних вимог”.
4) Для залучення аудиторії, яка буде відвідувати цей веб-сайт і щось дізнаватись про навчальний заклад – таким чином навчальний заклад отримає рекламу. Відповідно залучить більше учнів чи студентів на вступ саме до їхнього закладу.
5) Для обміну досвідом з іншими навчальними закладами.
6) Для самоствердження: у нас в школі високий рівень розвитку сучасних технологій і ми можемо навіть створити власний сайт.
Яка з цих відповідей є суттєвою і правильною вирішувати Вам.
Отже, прошу до дискусії!
 
teacherДата: Субота, 22.12.2007, 10:33 | Повідомлення # 2
Група: Видалені





Для мене, як для вчителя інформатики, сайт є джерелом збереження власних ресурсів, призначених для навчання. Наприклад, практичні роботи для учнів. Це дуже зручно, адже коли забуваєш флешку чи диск, завжди можна звернутись на сайт і завантажити потрібну лабораторну роботу. Для учнів є можливість завантажити лабораторну роботу, коли вони хворіють (або з іншої причини) і не можуть прийти на урок. На сайті також можна залишати домашнє завдання, тоді в учнів не має відмовки, типу "Я забув записати домашнє завдання" - "Зайди на сайт і запиши". Щодо того, що дома не має інтернету і не можна зайти на сайт, то наш компютерний клас працює до 17:00 - отже можливість працювати є. Звісно, бувають різні випадки, наприклад, немає доступу до Інтернету з технічних причин, тоді вчителю потрібно вже включати фантазію або давати інше завдання. Але не зважаючи на такі обставини, за Інтернетом - майбутнє і вміти викорстовувати освітні веб-ресуси потрібно і варто.
 
galanetДата: Субота, 22.12.2007, 16:25 | Повідомлення # 3
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 626
Репутація: 19 []
Статус: Відсутній
Звичайно, веб-сайт школи або персональний веб-сайт вчителя інформатики має бути доступний в мережі Інтернет. Крім того, веб-сайт можна розмістити в локальній мережі (Інтранет) навчального закладу і тоді проблем буде менше. На такий веб-сайт можна завантажити значно більше освітіх веб-ресурсів, ніж на веб-сайт в мережі Інтернет, і доступ до нього буде вже залежати від роботи локальної мережі.
 
olegДата: Четвер, 27.03.2008, 18:22 | Повідомлення # 4
Підполковник
Група: Модератори
Повідомлень: 119
Репутація: 1 []
Статус: Відсутній
Quote (galanet)
4) Для залучення аудиторії, яка буде відвідувати цей веб-сайт і щось дізнаватись про навчальний заклад – таким чином навчальний заклад отримає рекламу. Відповідно залучить більше учнів чи студентів на вступ саме до їхнього закладу.5) Для обміну досвідом з іншими навчальними закладами.

На мою думку, це найбільш суттєві моменти при створенні освітнього сайту школи. Маючи свій сайт школа має своєрідну візитку, яку можуть переглядати велика кількість людей, серед яких можуть бути і вчителі і учні. Маючи власний сайт школа може зв"язуватись з іншими школами, влаштовувати інтернет-семінари вчителів або учнів і т.д.

 
ОйраДата: Вівторок, 01.04.2008, 14:34 | Повідомлення # 5
Група: Видалені





Quote (oleg)
Маючи власний сайт школа може зв"язуватись з іншими школами, влаштовувати інтернет-семінари вчителів або учнів і т.д.

А ще може розміщувати матеріали для учнів і вони можуть знати розклад уроків і домашнє завдання з різних предметів! read read read sun sun sun
 
ivanovДата: Вівторок, 08.04.2008, 21:19 | Повідомлення # 6
Полковник
Група: Користувачі
Повідомлень: 222
Репутація: 1 []
Статус: Відсутній
В нас дуже багато говориться про створення освітнього середовища в університеті. Гадаю, що для школи - сайт міг би стати ось тим освітнім середовищем, де було б все необхідне для навчання. Це був би своєрідний осередок, джерело, з якого б учні черпали знання.
 
IskrinaДата: Вівторок, 08.04.2008, 21:23 | Повідомлення # 7
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 14
Репутація: 1 []
Статус: Відсутній
На сайті може зберігатися всі необхідні для освоєння предмету дані. І головне, що їх можна знайти коли захочеш.
 
KostaДата: Неділя, 13.04.2008, 12:52 | Повідомлення # 8
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 14
Репутація: 1 []
Статус: Відсутній
Однозначна відповідь веб-сайт навчальним закладам потрібен, як і середнім так і вищим.
По-перше це візитка закладу. Проте інколи краще не мати ніякої візитки ніж мати аби яку.
По-друге це можливість зацікавити користувачів з інших закладів до обговорення деяких освітніх тем які відбуваються у вас.
По-третє сайт дійсно може виступати як сховище предметних даних (проте чи кожен викладач згодиться розміщувати свої, інколи нелегкі, наробки
в всесвітню мережу. Навіть з можливістю їх часткового захисту).
Проте тут постають деякі проблеми.
Розробкою та підтримкою таких ресурсів займаються вчителі інформатики на власній ініціативі, дуже рідко під цю справу виділяють людину а тим паче гроші. В результаті чого виходить, що на порталі міститься деякі часткові відомості про сам заклад, а в основному лише відомості, які стосуються інформаційних технологій (самостійні, лабораторні завдання).
Необхідно щоб ваш ресурс ЖИВ а не просто існував, тобто в ньому має постійно поновлюватися зміст, який буде цікавий не лише людям які мають безпосереднє відношення до відповідного навчального закладу (тобто розміщення розкладу, домашніх завдань і т.п.) а і деякі загальні відомості наприклад досягнення викладацького складу, співпраця навчального закладу з іншими.
Тому сайти потрібні і головне щоб адміністрація була в них зацікавлена.
А твердження:
Quote (teacher)
На сайті також можна залишати домашнє завдання, тоді в учнів не має відмовки, типу "Я забув записати домашнє завдання" - "Зайди на сайт і запиши".
як на мене є не дуже гарним, не можна так висловлюватися. Оскільки таким чином можна привчити учнів взагалі не записувати домашні завдання, а сподіватися на веб-ресурс. І може виникнути ситуація що учень прийде і скаже, що вчора сайт був не доступний, домашнє завдання він не виконав, і винний в цьому не він.
 
galanetДата: Понеділок, 14.04.2008, 17:00 | Повідомлення # 9
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 626
Репутація: 19 []
Статус: Відсутній
Kosta, вірно підмічено, що зараз розробкою таких сайтів займаються вчителі з власної ініціативи. В одній науковій статті читала, що розробкою освітнього ресурсу повинні займатись ряд професіоналів: програміст, методист, дизайнер, звукорежисер і т.д. Крім того, серед таких людей має бути посередник - людина, яка, наприклад пояснить програмісту те, що намагається сказати методист або дизайнер.

До речі, помітила тенденцію, що більшість сайтів навчальних закладів мають ознайомчий характер: Головна сторінка - короткі відомості про навчальний заклад, Історія, Адміністрація - директор, завучі, Новини, Фотоальбом. Рідко коли зустрічається форум або хоча б гостьова книга. Але це суб'єктивна думка, можливо я мало сайтів бачила yes

Звідси запитання: чи потрібні такі сайти ознайомчого характеру і яка з них користь, крім того, що можна отримати детальні відомості про діяльність закладу?

 
KonsergДата: Середа, 07.05.2008, 15:33 | Повідомлення # 10
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 6
Репутація: 0 []
Статус: Відсутній
Quote (Ойра)
А ще може розміщувати матеріали для учнів і вони можуть знати розклад уроків і домашнє завдання з різних предметів!

Так хочеться це побачити! :)

Сайти потрібні. Але якщо вчителів заставлятимуть їх робити -- то це буде кінець хорошій справі.
Не всі ж люди вміють, скажімо, співати. І не кожен учитель зможе зробити сайт.
А якщо освітні сайти почнуть писати, наприклад, медики, то вийде те ж саме, що, якби сайт на медичну тематику
написав учитель :(

 
Форум » Використання та створення освітніх веб-ресурсів » Обговорення освітніх сайтів » Чи потрібні веб-сайти навчальним закладам? (Думка вчителя)
  • Сторінка 1 з 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
  • 7
  • »
Пошук:

Використовуються технології uCoz

Пишу українською