Четвер, 28.03.2024, 22:59
Освітні веб-ресурси
учителям інформатики
Головна Реєстрація Вхід
Ви - Гість · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Інформаційно-комунікаційні технології » Табличний редактор » Форматування таблиці (Етап 5)
Форматування таблиці
galanetДата: Середа, 02.04.2008, 20:39 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 626
Репутація: 19 []
Статус: Відсутній
Етап 5. Форматування таблиці

Під форматуванням будемо розуміти процес зміни способу відображення табличних даних (тексту, чисел, формул), структури таблиці, її границь, фону, розмірів і т.д. Форматувати можна як одну комірку, так і їх групу - діапазон.

Форматування вмісту комірки

У програмі Microsoft Excel 2003 передбачені кілька способів форматування вмісту комірки. Якщо для комірки обрати один із цих способів, зовнішній вигляд даних автоматично зміниться на той, який буде відповідати обраному формату. По замовченню, всі дані відображаються у форматі Общий. Якщо під час введення числа, його записати як дату (наприклад, 03.10.2007), то програма Excel автоматично змінить його формат на Дата. Те ж саме відбувається і при введенні інших форматів, наприклад при введенні числа з процентом (наприклад, 50%) програма відформатує ці дані у форматі Процентный і т.д.

Дії при форматуванні:

1. Виділити комірку або діапазон комірок, які необхідно форматувати.

2. В меню Формат вибрати команду Ячейки.


3. Відкриється вікно Формат ячеек, в якому необхідно перейти на першу закладку Число.

У вікні форматування комірок можна вручну обрати той чи інший формат. Формати поділяються на категорії, які вказані в полі Числовые форматы.

Общий - загальний формат, який встановлений по замовченню як для текстових, так і для чисельних даних.
Числовой - при встановленні цього формату, число після коми має два десяткові знаки. Кількість знаків після коми можна змінювати. В полі Образец можна побачити як буде виглядати число.


Денежный - після числа буде відображатись назва грошової одиниці, наприклад грн. або р. або $. Кількість десяткових знаків після коми можна змінювати.

Финансовый - після числа буде відображатись назва грошової одиниці, а число буде вирівнюватись відповідно до роздільника цілої й дробової частини.

Дата - число буде відображатись у форматі: день, місяць, рік (наприклад, 10 січня 2007 або 20.01.2007 і т.д.). В списку Язык (местоположение) потрібно вибрати мову, відповідно до якої буде форматуватись комірка.

Время - число буде відображатись у форматі: години, хвилини, секунди (наприклад, 13:05 або 21:10:45). В списку Язык (местоположение) потрібно вибрати мову, щоб час відображався у відповідності з місцезнаходженням.

Процентный - число комірки автоматично множиться на 100, а результат буде відображатись зі знаком відсотку (наприклад, 50%). Кількість знаків після коми можна змінювати.

Дробный - число буде відображатись у вигляді дробів з різними частками й ступенем точності. Наприклад, число 3,5 може відображатись простим дробом - 3 1/2 або четвертими частками - 3 2/4 і т.д.

Экспоненциальный - числа будуть відображатись в експоненційній формі.

Текстовый - дані будуть відображені в тому ж вигляді, в якому вводились до комірки, незалежно від того чи це дата, чи це час і т.д.

Дополнительный - відображаються й форматуються значення зі списків і баз даних, наприклад, поштові індекси й номери телефонів.
Все форматы - до цієї категорії належать усі формати, зокрема ті, які не належать до жодної з існуючих категорій або були створені користувачем.

Варто зауважити, що форматування комірок можна здійснювати як до, так і після введення даних в неї.

 
Форум » Інформаційно-комунікаційні технології » Табличний редактор » Форматування таблиці (Етап 5)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Використовуються технології uCoz

Пишу українською