|
оформлення зеленого тарифу для СЕС
|
|
| hyes78 | Дата: Четвер, 09.07.2026, 13:28 | Повідомлення # 1 |
|
Рядовий
Група: Користувачі
Репутація: 0 []
Статус: Відсутній
| Планую встановити сонячні панелі для приватного будинку й зараз вивчаю, як працює зелений тариф для домогосподарств. Хотілося б зрозуміти, чи справді це вигідно на сьогодні, які вимоги потрібно виконати для підключення, наскільки складним є процес оформлення документів і за який приблизно час окуповуються вкладення. Також цікаво почути досвід тих, хто вже підключив зелений тариф: з якими труднощами ви стикнулися, чи були приховані витрати або нюанси, про які варто знати ще до початку встановлення?
|
| |
| |
| agathaeve | Дата: Понеділок, 13.07.2026, 13:23 | Повідомлення # 2 |
|
Рядовий
| Коли почав розбиратись з оформленням зеленого тарифу, одразу зіткнувся з питанням лічильника, виявилось, що не кожен прилад обліку підходить для комерційного продажу електроенергії в мережу. Мій старий однотарифний лічильник не фіксував, скільки я віддаю назад, тому потрібна була заміна або перевірка. Саме з цим допомогла компанія https://www.electrosystem.in.ua/zelenyj-taryf/ — вони оцінили готовність мого об'єкта, вказали на невідповідності і супроводили до повного вирішення питання. Окрім лічильника, підготували однолінійну схему і зібрали весь пакет документів. До речі, там пояснили важливу річ: виплати нараховуються не за всю вироблену електроенергію, а лише за той обсяг, що переданий у мережу після власного споживання. Корисно розуміти це ще до оформлення, щоб правильно оцінити економіку свого проєкту.
|
| |
| |
| kukochka_dmitro | Дата: Вівторок, 14.07.2026, 10:01 | Повідомлення # 3 |
Рядовий
| дякую
|
| |
| |