Четвер, 28.03.2024, 13:02
Освітні веб-ресурси
учителям інформатики
Головна Реєстрація Вхід
Ви - Гість · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Інформаційно-комунікаційні технології » Табличний редактор » Зміна розмірів стовпчиків і рядків, об'єднання комірок (Етап 6)
Зміна розмірів стовпчиків і рядків, об'єднання комірок
galanetДата: Четвер, 03.04.2008, 13:20 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 626
Репутація: 19 []
Статус: Відсутній
Етап 6. Зміна розмірів стовпчиків і рядків, об'єднання комірок

В кожну комірку таблиці можна ввести до 32 000 символів, але по замовченню в комірці буде відображатись лише 8,43 символи. Якщо дані мають загальний текстовий формат всі символи, які не вмістились в комірці будуть виходити за її межі на іншу комірку. Якщо дані мають, наприклад числовий формат, в комірці будуть відображатись символи ######:

В даному прикладі, текстове значення, яке введено в комірку А1 і виходить за його межі на інші комірки, завжди залишається в комірці А1. Якщо в комірку В1 ввести інші текстові дані, то вони "перекриють" текстові дані в комірці А1, проте це не означає, що текст комірки А1 знищується - він просто не відображається, так як ширина стовпчика є меншою. Повне значення комірки А1 можна побачити у рядку формул.

Зміна розмірів стовпчиків та рядків

Змінити розмір стовпчика чи рядка можна шляхом наведення вказівника на границю між назвами стовпців чи рядків, які потрібно збільшити чи зменшити і, утримуючи ліву кнопку миші перетягнути границю стовпчика вліво/вправо або границю рядка вверх/вниз.

Дія:

Результат:

Примітка: При наведенні вказівника на границю між назвами стовпчиків чи рядків вказівник набуває форми горизонтальної стрілки, яка перекреслена вертикальною рискою. Як тільки вказівник набуває такої форми, необхідно натиснути ліву кнопку миші і, утримуючи її перетягнути. В іншому випадку, перетягнути границю не буде можливості.

Змінити розміри стовпчиків та рядків можна також в меню Формат за допомогою команд Столбец - Ширина (для зміни розмірів стовпчиків) або Строка - Высота (для зміни розмірів рядків).


Для цього потрібно виділити стовпчик або рядок, розміри якого змінюються і в меню Формат вибрати відповідну команду Столбец - Ширина або Строка - Высота. У вікні зміни розмірів ширини стовпчика або висоти рядка ввести числове значення і натиснути кнопку Ок.

Об'єднання комірок

При побудові таблиць іноді виникає необхідність об'єднати комірки.

В даному прикладі:
Комірка зі словом "Зима" об’єднує комірки А1, В1, С1 і позначається як комірка А1.
Комірка зі словом "Весна" об’єднує комірки D1, E1, F1 і позначається як комірка D1.
Комірка зі словом "Літо" об’єднує комірки G1, H1, I1 і позначається як комірка G1.

Щоб об’єднати комірки, необхідно їх виділити. На панелі інструментів Форматирование вибрати (клацнути по ньому) інструмент Объединить и поместить в центре:

Аналогічно можна роз’єднати комірки - виділити ту комірку, яка об’єднує в собі декілька комірок і вибрати інструмент Объединить и поместить в центре. Комірки роз’єднаються.

Інший спосіб об’єднання комірок:

1. Виділити комірки, які потрібно об’єднати.
2. В меню Формат вибрати команду Ячейки.

3. Перейти на закладку Выравнивание.
4. Поставити прапорець напроти опції объединение ячеек.

5. Натиснути кнопку Ок. Комірки об'єднаються.
Аналогічно можна роз'єднувати комірки. В закладці Выравнивание зняти прапорець напроти опції объединение ячеек.
 
Форум » Інформаційно-комунікаційні технології » Табличний редактор » Зміна розмірів стовпчиків і рядків, об'єднання комірок (Етап 6)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Використовуються технології uCoz

Пишу українською