Четвер, 18.04.2024, 13:36
Освітні веб-ресурси
учителям інформатики
Головна Реєстрація Вхід
Ви - Гість · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Інформаційно-комунікаційні технології » Інтернет - Що? Де? Коли? » Форуми (Що таке форум і як в ньому працювати?)
Форуми
galanetДата: Понеділок, 31.03.2008, 19:58 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 626
Репутація: 19 []
Статус: Відсутній
Що таке форум?

Форум - це інструмент для спілкування на сайті. Щоб отримати можливість використовувати його з метою обміну повідомленнями, достатньо за допомогою будь-якого браузера завантажити потрібну сторінку сайта або просто заповнити на ньому відповідну форму.

Повідомлення, якими обмінюються учасники форуму, деякою мірою схожі на поштові - кожне з них має автора, тему і вміст. Зберігаються вони на одному сервері і ніколи не розповсюджуються.

Структура форуму

Ви можете надіслати до форум власне повідомлення або дати відповідь на існуючі повідомлення. Всі повідомлення у форумі об'єднуються в потоки. Коли користувач відповідає на форумі на будь-яке повідомлення, його відповідь "прив'язується" до вихідного повідомлення. Послідовність таких відповідей, відповідей на відповіді створює потік. Потік зображується у вигляді дерева, яке розгалуджується в напрямку зліва направо. Корінь дерева - це повідомлення, що починає потік. З нього "виростають" відповіді, з яких, в свою чергу, "виростають" відповіді на відповіді і т.д. "Господар" форуму визначає правила поведінки у ньому і в разі необхідності вилучає повідомлення, які не відповідають тематиці обговорення (модерує форум).

Повідомлення на форумі

Повідомлення, відправлені у форум, можуть зберігатися на протязі необмеженого часу, а відповіді на них необов'язково відправляти того самого дня коли з'явилось питання. У вигляді форумів організуються і прес-конференції в Інтернеті, тобто спілкування користувачів сайту із запрошеними гостями.

Правила роботи на форумі

Існують певні правила роботи та етикету, яких заведено дотримуватись при спілкуванні за допомогою форуму. Зокрема, не слід писати до форуму листи, попередньо не ознайомившись із правилами його функціонування, потрібно додержуватись тематики даного форуму, утримуватися від неприкритої реклами, не посилати до форуму великих за обсягом листів.
 
Форум » Інформаційно-комунікаційні технології » Інтернет - Що? Де? Коли? » Форуми (Що таке форум і як в ньому працювати?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Використовуються технології uCoz

Пишу українською