П'ятниця, 29.03.2024, 11:28
Освітні веб-ресурси
учителям інформатики
Головна Реєстрація Вхід
Ви - Гість · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум » Інформаційно-комунікаційні технології » Інтернет - Що? Де? Коли? » Безпечне спілкування в Інтернеті
Безпечне спілкування в Інтернеті
masha111Дата: П'ятниця, 27.03.2015, 19:11 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0 []
Статус: Відсутній
СПІЛКУЮЧИСЬ В ІНТЕРНЕТІ ТИ, ЗАРАДИ СВОЄЇ БЕЗПЕКИ, НЕ ПОВИНЕН НІКОЛИ:
·        повідомляти своєму віртуальному другу своє прізвище,домашню адресу, номер свого мобільного або домашнього телефону, номер та
місцезнаходження своєї школи та інші дані;
·        розміщувати фотокартки, на яких ти оголений або у нижнійбілизні чи піжамі, а також відправляти комусь свої фото електронною або
звичайною поштою;
·        повідомляти пароль до своєї Інтернет-сторінки. Твійпароль як ключ від твоєї квартири, тому нікому його не віддавай!;
·        казати, що ти вдома знаходишся один;
·        казати, що ти сам знаходишся перед комп’ютером. Скажикраще, що час від часу до тебе у кімнату навідуються твої батьки;
·        обговорювати теми, які тобі неприємні або яких тисоромишся;
·        показувати віртуальному другу перед Веб-камерою своєтіло або якісь його частини, робити те, що тобі не подобається.
·        відповідати на питання, які стосуються твогоособистого життя або твого тіла. Пам’ятай: твоє тілоналежить тільки тобі і ніхто не має права розмовляти про нього з тобою!;
·        розповідати багато про своїх друзів, знайомих та родину,особливо, видавати їхні таємниці;
·        відправляти поштою або передавати через когось своїособисті речі співрозмовнику по Інтернету;
 
Andriy_PluzhnikДата: Четвер, 02.04.2015, 14:36 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0 []
Статус: Відсутній
ПОРАДИ БАТЬКАМПропонуємо декілька рекомендацій, які слід взяти до уваги:- розміщуйте комп’ютери з Internet-з’єднанням поза межами кімнати вашої дитини;- поговоріть зі своїми дітьми про друзів, з яким вони спілкуються в он-лайні, довідайтесь як вони проводять дозвілля і чим захоплюються;- цікавтесь, які веб сайти вони відвідують та з ким розмовляють;- вивчіть програми, які фільтрують отримання інформації з мережі Інтернет, наприклад, Батьківський контроль в Windows*;- наполягайте на тому, щоб ваші діти ніколи не погоджувалися зустрічатися зі своїм он-лайновим другом без вашого відома;- навчіть своїх дітей ніколи не надавати особисту інформацію про себе та свою родину електронною поштою та в різних реєстраційних формах, які пропонуються власниками сайтів;- контролюйте інформацію, яку завантажує дитина (фільми, музику, ігри, тощо);- цікавтесь, чи не відвідують діти сайти з агресивним змістом;- навчіть своїх дітей відповідальному та етичному поводженню в он-лайні. Вони не повинні використовувати Інтернет мережу для розповсюдження пліток, погроз іншим та хуліганських дій;- переконайтеся, що діти консультуються з Вами, щодо будь-яких фінансових операції, здійснюючи замовлення, купівлю або продаж через Інтернет мережу;- інформуйте дітей стосовно потенційного ризику під час їх участі у будь-яких іграх та розвагах;- розмовляйте зі своєю дитиною як з рівним партнером, демонструючи свою турботу про суспільну мораль.Використовуючи ці рекомендації, Ви маєте нагоду максимально захистити дитину від негативного впливу всесвітньої мережі Інтернет. Але пам’ятайте, Інтернет - це не тільки осередок розпусти та жорстокості, але й найбагатша в світі бібліотека знань, розваг, спілкування та інших корисних речей. Ви повинні навчити свою дитину правильно користуватися цим невичерпним джерелом інформації
 
KaterinkaДата: Понеділок, 06.04.2015, 18:36 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0 []
Статус: Відсутній
“Життя в інтернеті” На сьогоднішній день 90% підлітків і молодих людей користуються інтернетом (у школі і вдома). При цьому 60% дітей та підлітків спілкуються в чатах щодня. Половина дітей проводить в інтернеті 1-3 години щодня. Кожна десята дитина проводить в Мережі 5-10 годин щодня. Кожна восьма дитина «живе» в інтернеті.
ТРИВОЖНА СТАТИСТИКА . Часто діти не знайомі з правилами поведінки в Інтернеті й не лише починають розмову з незнайомцями, а ще й погоджуються з ними зустрітися в реальному житті. Близько 14,5% підлітків призначали зустрічі з незнайомцями через Інтернет, при цьому 10% із них ходили на зустрічі самі, а 7% нікому не повідомили, що з кимось зустрічаються. Побачивши в Інтернеті рекламу алкоголю чи тютюну, хоча б раз пробували їх купити - 28% Готові переслати свої фотографії незнайомцям в Мережі - 28% Періодично потрапляють на сайти для дорослих - 22% Без вагань погоджуються повідомити інформацію про себе і свою сім'ю (місце проживання, професія і графік роботи батьків, наявність в будинку цінних речей) - 17% Відправляють платні SMS за бонуси в онлайн-іграх, не звертаючи уваги на їх вартість – 14% Намагалися купити наркотики - 11%.
 
Lera123Дата: Вівторок, 07.04.2015, 21:32 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0 []
Статус: Відсутній
Поради з безпеки в Інтернеті
Захистіть свою конфіденційність
Добре подумайте, перш ніж публікувати будь-яку персональну інформацію про себе або про Ваших родичів. Ознайомтеся з доступними фільтрами і налаштуйте параметри конфіденційності так, щоб Ваш профіль і певні дані не були доступними для всіх користувачів.
Остерігайтеся інформації із неперевірених джерел
Не довіряйте всьому, що Ви бачите в Інтернеті. Ретельно оцінюйте обґрунтованість інформації, що переглядається, опираючись на джерело, його репутацію і трактування цієї інформації в інших джерелах.
Пам'ятайте, що Інтернет - це публічний простір
Все, що ви пишете або викладаєте в Інтернеті на веб-сторінках, які може переглядати кожен користувач Інтернету, вважається публічним. В інтернеті інформація може поширюватися швидко, легко і практично нескінченно довго. Цьому процесу складно перешкодити, навіть якщо видалити інформацію відразу після розміщення. Зважайте на це, перш ніж опублікувати чи надіслати щось до Інтернету.
Будьте обережними, коли зустрічаєтеся з людьми, з якими познайомились через Інтернет
Якщо ви плануєте зустріч із знайомими з Інтернету, повідомте своїх близьких про те, з ким і де Ви зустрічаєтесь, а також обирайте для зустрічі безпечні і людні громадські місця.
 
Dasha9990Дата: Середа, 08.04.2015, 12:33 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0 []
Статус: Відсутній
1. Перш за все, слід встановити
на свій комп'ютер необхідний
захист, а саме антивірусне
програмне забезпечення відомого
виробника. Його необхідно
регулярно оновлювати, про що
забувати не слід.
2. Дуже важливо намагатися не
розміщувати в мережі особисту
інформацію, таку як ваше ім'я,
адреса, телефони тощо.
3. Ніколи не відповідайте на
спам.
4. Важливо не зберігати свої
паролі на комп'ютері. Краще
використовуйте для цього
зовнішні носії, тобто ту ж
звичайний папір або блокнот, або
ж зберігайте їх у спеціальних
програмах, захищених від злому.
5. Не виконуйте жодних дій, що
вимагаються в повідомленнях,
отримані від невідомих
користувачів на вашу електронну
пошту. В іншому випадку нічого
хорошого не чекайте.
6. Не відкривайте і не запускайте
файли або програми, які
прислали вам невідомі люди. У
них може міститися що завгодно і
в більшості випадків ці віруси.
7. Якщо навіть від ваших
знайомих приходять підозрілі
повідомлення, не відповідайте і
не відкривайте їх, оскільки їх
сторінки можуть бути зламані і
використані шахраями. Це дуже
поширене явище.
операцій зі своїми банківськими
рахунками через Інтернет у
громадських місцях та Інтернет-
кафе. Це дуже небезпечно.
 
maxlovejuliДата: Середа, 08.04.2015, 13:14 | Повідомлення # 6
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0 []
Статус: Відсутній
"Інтернет – це така ж реалія нашого життя, як телефон або телевізор. Далеко не всі українські батьки усвідомлюють, наскільки важливу роль відіграє Інтернет в житті їхніх дітей. Їм варто прийти до розуміння, що вони несуть таку ж відповідальність за поведінку своїх дітей в інтернеті, як і на вулиці або в метро. Інакше вони можуть зіткнутися із цілком реальними результатами віртуального спілкування"
 
LudaPaskalДата: Середа, 08.04.2015, 13:16 | Повідомлення # 7
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0 []
Статус: Відсутній
ПРАВИЛА Інтернет-БЕЗПЕКИ І Інтернет-ЕТИКИ 
ДЛЯ ДІТЕЙ І ПІДЛІТТКІВ
Ніколи не давайте приватної інформації про себе (прізвище, номер телефону, адресу, номер школи) без дозволу батьків.

Якщо хтось говорить вам, надсилає вам, або ви самі віднайшли у мережі щось, що бентежить вас, не намагайтеся розібратися в цьому самостійно. Зверніться до батьків або вчителів - вони знають, що треба робити.

Зустрічі у реальному житті із знайомими по Інтернет-спілкуванню не є дуже гарною ідеєю, оскільки люди можуть бути дуже різними у електронному спілкуванні і при реальній зустрічі. Якщо ж ви все ж хочете зустрітися з ними, повідомте про це батьків, і нехай вони підуть на першу зустріч разом з вами.

Не відкривайте листи електронної пошти, файли або Web-сторінки, отримані від людей, яких ви реально не знаєте або не довіряєте.

Нікому не давайте свій пароль, за виключенням дорослих вашої родини.

Завжди дотримуйтесь сімейних правил Інтернет-безпеки: вони розроблені для того, щоб ви почували себе комфортно і безпечно у мережі.

Ніколи не робіть того, що може коштувати грошей вашій родині, окрім випадків, коли поруч з вами батьки.

Завжди будьте ввічливими у електронному листуванні, і ваші кореспонденти будуть ввічливими з вами.

У електронних листах не застосовуйте текст, набраний у ВЕРХНЬОМУ РЕГІСТРІ - це сприймається у мережі як крик, і може прикро вразити вашого співрозмовника.

Не надсилайте у листі інформації великого обсягу (картинки, фотографії тощо) без попередньої домовленості з вашим співрозмовником.

Не розсилайте листи з будь-якою інформацією незнайомим людям без їхнього прохання - це сприймається як "спам", і звичайно засмучує користувачів мережі.

Завжди поводьтеся у мережі так, як би ви хотіли, щоб поводилися з вами!
 
julianjantchenkoДата: Середа, 08.04.2015, 13:24 | Повідомлення # 8
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0 []
Статус: Відсутній
"Інтернет – це така ж реалія нашого життя, як телефон або телевізор. Далеко не всі українські батьки усвідомлюють, наскільки важливу роль відіграє Інтернет в житті їхніх дітей. Їм варто прийти до розуміння, що вони несуть таку ж відповідальність за поведінку своїх дітей в інтернеті, як і на вулиці або в метро. Інакше вони можуть зіткнутися із цілком реальними результатами віртуального спілкування"
 
CikLonДата: Середа, 08.04.2015, 13:25 | Повідомлення # 9
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0 []
Статус: Відсутній
Просто сообщение
 
julianjantchenkoДата: Середа, 08.04.2015, 13:26 | Повідомлення # 10
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0 []
Статус: Відсутній
ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ На сьогодні Інтернет відіграє важливу роль в житті сучасної людини. Глобальна мережа Інтернет – це необмежений ресурс, який може бути використаний як для навчання, так і для відпочинку та спілкування з друзями. Але вміщаючи в себе великий інформаційний, навчальний та розважальний потенціал, Інтернет може бути небезпечним та становити певний ризик, особливо для дітей. Тому, враховуючи всі проблеми та небезпеки, наводимо вам правила бекпеки в Інтернеті.
 
Форум » Інформаційно-комунікаційні технології » Інтернет - Що? Де? Коли? » Безпечне спілкування в Інтернеті
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Використовуються технології uCoz

Пишу українською