Четвер, 25.04.2024, 01:51
Освітні веб-ресурси
учителям інформатики
Головна Реєстрація Вхід
Ви - Гість · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Різне » Спілкування » Міжнародний етикет
Міжнародний етикет
uzerДата: Середа, 06.04.2016, 11:39 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0 []
Статус: Відсутній
Буваючи у різних країнах відразу можна зрозуміти що всі вони різняться на культурному рівні: своїми звичаями, традиціями, та звичайно ж етикетом та правилами поведінки. Тому приїжджаючи у чужу країни в першу чергу необхідно пам'ятати про повагу до цих відмінностей.Готуючись до подорожі варто знайти достатньо інформації про особливості поведінки за кордоном. Однак можна навести і деякі універсальні поради.За кордон ви для тутешніх жителів є певним втіленням вашої країни, тому поводьтеся уважно та пристойно. Не варто галасувати, кричати, голосно виголошувати свою незгоду або невдоволення з будь-якого приводу.Не варто крикливо одягатися - одягайтеся скромно та відповідно до загальноприйнятих норм.Намагайтесь висловлюватись простими фразами, щоб вас могли зрозуміти іноземці. Це доволі важливо, так як часто певні фрази мають подвійне значення.Не потрібно намагатися когось повчати у чомусь - проявляйте делікатність та тактовність. Звичайно можливі різні ситуації, однак ніколи не варто забувати про толерантність.Повага до чужої культури - це основа міжнародного етикету.
 
RedditRДата: Середа, 18.11.2020, 10:45 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0 []
Статус: Відсутній
Ніколи не давайте приватної інформації про себе (прізвище, номер телефону, адресу, номер школи) без дозволу батьків.

Якщо хтось говорить вам, надсилає вам, або ви самі віднайшли у мережі щось, що бентежить вас, не намагайтеся розібратися в цьому самостійно. Зверніться до батьків або вчителів - вони знають, що треба робити.

Зустрічі у реальному житті із знайомими по Інтернет-спілкуванню не є дуже гарною ідеєю, оскільки люди можуть бути дуже різними у електронному спілкуванні і при реальній зустрічі. Якщо ж ви все ж хочете зустрітися з ними, повідомте про це батьків, і нехай вони підуть на першу зустріч разом з вами.

Не відкривайте листи електронної пошти, файли або Web-сторінки, отримані від людей, яких ви реально не знаєте або не довіряєте.

Нікому не давайте свій пароль, за виключенням дорослих вашої родини.

Завжди дотримуйтесь сімейних правил Інтернет-безпеки: вони розроблені для того, щоб ви почували себе комфортно і безпечно у мережі.

Ніколи не робіть того, що може коштувати грошей вашій родині, окрім випадків, коли поруч з вами батьки.

Завжди будьте ввічливими у електронному листуванні, і ваші кореспонденти будуть ввічливими з вами.

У електронних листах не застосовуйте текст, набраний у ВЕРХНЬОМУ РЕГІСТРІ - це сприймається у мережі як крик, і може прикро вразити вашого співрозмовника.

Не надсилайте у листі інформації великого обсягу (картинки, фотографії тощо) без попередньої домовленості з вашим співрозмовником.

Не розсилайте листи з будь-якою інформацією незнайомим людям без їхнього прохання - це сприймається як "спам", і звичайно засмучує користувачів мережі.

Завжди поводьтеся у мережі так, як би ви хотіли, щоб поводилися з вами!
 
Форум » Різне » Спілкування » Міжнародний етикет
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Використовуються технології uCoz

Пишу українською