Четвер, 18.04.2024, 22:17
Освітні веб-ресурси
учителям інформатики
Головна Реєстрація Вхід
Ви - Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Звіт про виконану роботу [3]
Розробки студентів (2009) [28]
Розробки студентів (2008) [9]
Розробки студентів (2007) [7]
Різне [1]
Друзі сайту
Наше опитування
Чи готовий вчитель безкоштовно ділитись своїми матеріалами в мережі?
1. Так
2. Лише окремі матеріали
3. Ні, не готовий
4. Витяги з матеріалів
Всього відповідей: 82
 Розробки студентів
Головна » 2009 » Грудень » 9 » Система миттєвих повідомлень ICQ, QIP, Skype та можливості їх використання
Система миттєвих повідомлень ICQ, QIP, Skype та можливості їх використання
21:24

Вступ
Э багато систем миттєвих повідомлень, які дають змогу користувачам віртуально спілкуватись в мережі Інтернет. Серед них можна виділити найпоширеніші з них – це ICQ,QIP.Skype. Багато людей просто не уявляють своє життя без мережі Інтернет і без віртуального спілкування. Кожна з цих программ маэ одне і теж призначення – спілкування, але використовується за своїми потребам.

Сьогодні дуже популярною є програма Skype, яка містить такі додатки як Skype Voicemail , Skype video calling, підтримує текстовий груповий чат з інтерфейсом, SkypeIn, SkypeOut - ви не повірете але це дійсно так Skype включає в себе і можливості ICQ і QIP але не всі. QIP можна використовувати під UNIX, що не омжна зробити з Skype i ICQ.

ICQ
Датою виникнення ICQ вважають 1996 рік, коли старшокласники з Тель-Авіва створили власну компанію і випустили невеликий додаток, який назвали ICQ (вимовляється як «Ай сік ю», що в перекладі з англійської «I seek you» означає – «я шукаю тебе»). Старшокласники роздавали свій витвір абсолютно безкоштовно, не сподіваючись на грошову винагороду.
Дуже часто ICQ називають Інтернет-пейджером. Що ж таке пейджер взагалі?

Пейджер – це приймач персонального радіовиклику. Пейджер влаштований так, що дає змогу отримувати короткі текстові повідомлення в межах пейджингової мережі. Для того, щоб скористатись цієї послугою необхідно набрати телефон оператора, повідомити номер або ім’я абонента та продиктувати повідомлення.

Та виявилось, що послуги, які надає пейдженговий зв’язок, настільки зручні, що у користувачів мережі Iнтернет виникло ще одне бажання – користуватися в глобальній мережі Iнтернет-пейджером. 

Це бажання задовольнила компанія ICQ, створивши однойменний програмний продукт, який вважають і називають Iнтернет-пейджером. Він надає віртальним розмовам більше динаміки порівняно з поштою і конкретності порівняно з чатами. Взагалі кажучи, ICQ-пейджер – це значно більше, ніж звичайний пейджер. Ця програма може відправляти і одержувати не тільки короткі повідомлення, а й окремі файли, перетворюючи послугу ICQ на повноцінну поштову систему. 

За необхідності можна знайти потрібного користувача в глобальному каталозі ICQ за номером або за коротким іменем, під яким реєструюються всі користувачі, або ж за будь-яким іншим параметром, що задається користувачами під час реєстрації. Тому, програму справедливо назвали «ай сік ю» – «я шукаю тебе». 

ICQ можна використовувати з такою метою:
- ведення адресної книги;
- робота в режимі реального часу;
- обмін короткими повідомленнями;
- операції з електронною поштою;
- «текстові переговори» у вигляді чату;
- передача файлів;
- інформаційний менеджер – органайзер: нотатки на екрані,”будильники” і нагадування, ведення списку справ ToDo List, номери телефонів Follow Me, листівки, поздоровлення;
- ігри телефоном або через мережу Інтенрнет;
- розміщення своїх веб-сторінок на сервері ICQ;
- інтерфейс з HTML-текстом.

Skype
Skype – безкоштовна програма, яка дає змогу телефонувати і спілкуватись в режимі реального часу з іншими користувачами Skype. Цю послугу називають IP-телефонія – технологія, в якій поєднуються переваги звичайного телефону та мережі Інтернет.

Skype створена двома підприємцями Нікласом Зеннстромом (Niklas Zennstrom) та Янусом Фріісом (Janus Friis). І в 2003 році користувачам було представлено повноцінну програму Skype.



Ніклас Зеннстром
Янус Фрііс


Використання програми Skype дає користувачам такі можливості: 
- дзвінки абонентам Skype незалежно від часу та відстані;
- хороша якіст звуку – навіть, краще нжі в звичайному телефоні (все залежить від швидкості передачі даних);
- ведення адресної книги;
- список абонентів, який показує статус друзів – в мережі, поза мережею;
- шифрування бесід для максимальної секретності;
За даними дослідницької компанії TeleGeography, 2008 року Skype став найбільшим оператором міжнародного голосового зв'язку – його частка від загального обсягу розмов склала 8%.

Завантажити програму можна абсолютно безкоштовно з офіційного сайта Skype. Програма швидко і легко встановлюється та налаштовується. За її допомогою можна не тільки спілкуватись, але й надсилати фотографії, відеофайли, переписуватись з співбесідниками в режимі реального часу. Для відеодзвінка необхідно придбати відеокамеру (якщо вона не вбудована в монітор) і мікрофон, для звичайної розмови достатньо буде мікрофону (зручніше придбати гарнітуру – навушники з вмонтованим мікрофоном)

QIP
QIP (Quiet Internet Pager) — це безкоштовна програма, яка дозволяє спілкуватись в режимі реального часу за протоколом ICQ. Була створена програмістм Ільгамом Зюлькорнеєвим в 2004 році на мові програмування Delphi. За словами автора, програма створювалась у вільний від роботи час, зазвичай вночі. Передбачалось, що програма буде мати лише дві функції – передача та отримання текстових повідомлень. Будь-яка графіка чи звуки взагалі не планувались, тільки найнеобхідніше – вікна та кнопки. Це і повинен був бути «Тихий Інтернет-пейджер» – Quiet Internet Pager, скорочено QIP. Проте, так утворена людина, що їй хочеться постійно вдосконалювати свої знання та все, що її оточує. Тому Ільгам Зюлькорнєєв пішов далі, удосконалюючи свою програму.

QIP та ICQ виконують однакові функції, проте їх використання дає користувачу різні можливості, зокрема програма Qip є більш функціональнішою та стабільною, а також дає змогу встановлювати додаткові підпрограми. Перевагою над ICQ також можна назвати відсутість реклами, яка інколи дратує та відволікає користувача в ICQ.

Головні особливості програми QIP:
- захист від спаму і флуду з боку тих, хто не входить в список контактів користувача;
- гнучкі налаштування;
- «Всевидюще око» – використання цієї функції дає змогу дізнатися, хто додав вас в свій список контактів, хто читав ваше статус-повідомлення, і всі інші дії від тих користувачів, яких немає у вашому списку контактів (раніше, «око» відображало номери тих, хто проглядав ваші анкетні дані). 
- перегляд IP-адреси співрозмовника (залежить від налаштувань клієнта співрозмовника), захист свого IP від перегляду (за умовчанням вимкнена функція прийому/передачі файлів – при зверненні до цих можливостей співрозмовнику IP-адреса стає відома, про що користувач попереджається повідомленням);
- можливість прикріпити вікно месенджера до екрану, щоб воно не рухалося і не виходило за межі відкритих вікон веб-оглядача.
- портативне використання. Папку «QIP» можна зберігати на флеш-носії і використовувати додаток з будь-якого комп'ютера, з якого є вихід в мережу.

Висновок
Отже, можна впевнено сказати що програми миттєвих повідомлень ICQ, QIP, Skype забезпечують людей майже усім, що вони потребують. Різні програми використовують майже однакові системи спілкування: одні письмові, інші відео і голосові розмови, тобто, людина якщо когось хоче побачити може зайти в той самий Skype і побачити ту людину чи просто поспілкуватись з нею за допомогою мікрофону та веб-камери, а ні то за допомогою голосової розмови ні то через клавіатуру. Ці програми забезпечують людину майже тим спілкуванням як і в живу.

Список використаних джерел
1.Буров Є. Комп’ютерні мережі. ― Львів: БАК, 1999. ― 468c.
2.Основи сучасних комп’ютерних технологій ./ Под. Ред.Хомоненко. ―
СПБ : Корона, 1998. ― 448c.
3.Фафенберг Б. Открой для себя INTERNET. ― К.; M.; СПБ.: Комиздат;
Диалектика, 1998. ― 400c.
4. Крол Є. Все об INTERNET. К.: BHV, 1995. ― 320c.
5. Берзин С. INTERNET у вас дома. ― СПб.: BHV, 1997. ― 400c.
6. Пайк M. INTERNET в поддлиннике. ― СПб.:BHV, 1996. ― 640c.

Виконав: студент І курсу, 17 групи - Тягай Олександр Олександрович 

Категорія: Розробки студентів (2009) | Переглядів: 9245 | Додав: 13thWarrior
Всього коментарів: 2
16.12.2009
2. Алекс (13thWarrior) [Матеріал]
значить коли буду вибирати весь текст з редактора буду користуватись
Ctrl+A так виділю все.....
слова як "омжна" це не я винен коли друкую чи то лкавіатура невстигає але якщо подивитись то на форумі я теж так писав значить більше всього клавіатура.....
7) ігри телефоном або через мережу Інтенрнет; ну тут машинально натиснув кнопку шифт....=(
Skype Voicemail - скайп голосовапошта.......

14.12.2009
1. Галина (galanet) [Матеріал]
Допущені наступні помилки, які знижують оцінку за реферат:
1) "Серед них можна виділити найпоширеніші з них – це ICQ,QIP.Skype." - виділене червоним це одне слово? Якщо ні, то чому воно не розділено пропуском?
2) "Кожна з цих программ маэ одне і теж призначення – спілкування, але використовується за своїми потребам."
3) "Сьогодні дуже популярною є програма Skype, яка містить такі додатки як Skype Voicemail , Skype video calling, підтримує текстовий груповий чат з інтерфейсом, SkypeIn, SkypeOut - ви не повірете але це дійсно так Skype включає в себе і можливості ICQ і QIP але не всі. QIP можна використовувати під UNIX, що не омжна зробити з Skype i ICQ."
4) "Та виявилось, що послуги, які надає пейдженговий зв’язок, настільки зручні, що у користувачів мережі Iнтернет виникло ще одне бажання – користуватися в глобальній мережі Iнтернет-пейджером."
5) "За необхідності можна знайти потрібного користувача в глобальному каталозі ICQ за номером або за коротким іменем, під яким реєструюються всі користувачі, або ж за будь-яким іншим параметром, що задається користувачами під час реєстрації."
6) - інформаційний менеджер – органайзер: нотатки на екрані,”будильники” і нагадування, ведення списку справ ToDo List, номери телефонів Follow Me, листівки, поздоровлення;
7) ігри телефоном або через мережу Інтенрнет;
8) Стосовно використаних джерел.
Відомо, що Skype та QIP з’явились 2003 та 2004 роках відповідно. А в цьому рефераті джерела, починаючи з 1999 до 1995, то звідки ви брали дані щодо цих систем?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright Стеценко Г.В. © 2024
Пошук
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

На сайті всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Використовуються технології uCoz

Пишу українською