Субота, 20.04.2024, 12:17
Освітні веб-ресурси
учителям інформатики
Головна Реєстрація Вхід
Ви - Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Звіт про виконану роботу [3]
Розробки студентів (2009) [28]
Розробки студентів (2008) [9]
Розробки студентів (2007) [7]
Різне [1]
Друзі сайту
Наше опитування
Чи готовий вчитель безкоштовно ділитись своїми матеріалами в мережі?
1. Так
2. Лише окремі матеріали
3. Ні, не готовий
4. Витяги з матеріалів
Всього відповідей: 82
 Розробки студентів
Головна » 2009 » Грудень » 14 » Основи малюнку: аналіз веб-ресурсів мережі Інтернет
Основи малюнку: аналіз веб-ресурсів мережі Інтернет
17:01
1. Сайт «Освіта в Україні», адреса веб-ресурсу: http://osvita.work.ua/ua



На цьому сайті знаходиться близько семи розділів. А також детальні відомості про вищий навчальний заклад (ВНЗ), коледж, школи та дитячі садки. Наведено найпопулярніші навчальні заклади поради та статті, та поради щодо майбутнього вибору професії, і перелік популярних професій в наш час.

В розділі ВНЗ користувач може ознайомитись з вищими навчальними закладами за допомогою пошуку за напрямками, по міста, а також по областях України. Обравши напрямок культуру і мистецтво, дизайн. Можна переглянути запропоновані ВНЗ. Вибравши якийсь заклад користувач може переглянути детальні відомості про цей навчальний заклад.

Наступний розділ цього сайту містить відомості про коледжі. Можна здійснити пошук навчальних закладів по областях, обравши область можна переглянути запропонований список закладів, а також здійснюється пошук по населеним пунктам. Обравши відповідний заклад відвідувач отримує адресу начального закладу, а також може поставити оцінку навчальному закладу.

Наступний розділ «Курси». В якому знаходиться різні курси, серед них є такі як: мовні, наука та підготовчі курси, мистецтво і майстерність, водіння, спорт, комп’ютер, професійні та початковий розвиток. Саме в цьому розділі можна знайти основи академічного малюнку. Переглянути опис цього курсу, програму курсу. Для довідки надається телефон. Також відвідувач може залишити коментар.
У розділі «За кордоном». Відвідувач може знайти відмості про різні програми навчання.

2. Сайт «Сотня», адреса веб-ресурсу: http://100.sumy.ua
 


На цьому сайті користувач може ознайомитись з мистецтвом східного малюнку на шовку, а також ознайомитись зі статтею (адреса статті http://100.sumy.ua/old/news_971_ru-Shdne-mistectvo-mal0nku-na-3ovku-zavoyovu-v-Sumah-vse-blw3e-prihilwnikv-foto.html), в якій йдеться про виставку студії «Батік» і подаються малюнки цієї виставки. Ця подія відбувається уже в дванадцятий раз. Керівник гуртка Тетяна Суркова називає її ювілейною. Тому що виставка присвячена 75-й річниці Палацу. Тематика робіт така ж різноманітна, як і самі батікери. На виставці присутня гостя Ірина Яніна, старший науковий співробітник Сумського обласного художнього музею імені Никанора Онацького. Іра Якименко по життю оптимістка. Свою життєрадісність вона переносить на картини. Кольорова робота «Веселкові коти» не залишить без посмішки жодного відвідувача. Саша Бородіна – дівчина романтична. Ймовірно, у мрійливій русалці на батіку «Мрії» вона уявляє себе. Окрім малювання на шовку Інна Корчан має пристрасть до в’язання, тому на диптиху «Домашній» зобразила ще одне своє захоплення.

На сайті можна переглянути малюнки, присвячені Східній тематиці та залишити свій коментар на цю тему.

 

3. Сайт www.dreamcity.com.ua.



Даний сайт не містить багато даних стосовно живопису чи малюнку. Зокрема, сайт буде корисний тим, що на ньому розміщено статтю стосовно техніки малюнку олівцем. Подано вправи і поради як навчитися малювати. Ось декілька таких порад:

«1. Приступимо до серйозних вправ. Для їх виконання Вам стануть в нагоді всі одержані до цього навики. Створити в малюнку об'єм не так вже складно, як здається. Для цього треба познайомитися з такими особами, як СВІТЛО і ТІНЬ. Щоб перетворити квадрат на куб, недостатньо тільки примальовувати йому додаткові грані, інакше у нас вийде просто порожній каркас. Треба уявляти, що грані куба - площини, і, залежно від їх розташування в просторі і від розташування щодо новоспеченого куба джерела світла, вони освітлені по різному. Та грань куба, на яку падає світло, тобто розташована з боку джерела світла, буде найсвітліша, протилежна їй грань, як правило, найтемніша, якщо немає другої лампи, наприклад. Грані, на які світло прямо не падає, будуть світліше найтемнішою, але темніше найсвітлішою.»

«2. Спробуйте поставити проти настільної лампи білу коробку і постежте, пересуваючи навколо коробки лампу, але самі залишаючись на тому ж місці, за переходом світлотіней на гранях куба. До того ж буде корисно намалювати парочку таких коробок, але з різним освітленням - так ви зрозумієте, наприклад, чому художники найчастіше вибирають для натури або натюрморта освітлення збоку, а не спереду або ззаду. А причина у тому, що освітлюючи предмет ззаду або спереду, ми втрачаємо велику кількість дрібних деталей, тому що їх просто не бачимо: вони або втрачаються в тіні, або в промінні світла! А часто, наприклад при малюванні гіпсових голів, дуже важливо так поставити джерело світла, щоб побачити і передати всі дрібні деталі: глибину очей, складки одягу, товщину і чуттєвість губ, сплутаність волосся.»



В нижній частині, після закінчення порад, знаходиться статті з розділу, в яких користувач може знайти чимало корисних порад щодо малювання:
• Як знайти натхнення?
• Техніка малюнку олівцем. Знайомство з штрихами.
• Відмінності малюнку олівцем від малюнку кульковою ручкою
• 10 питань по розробці логотипу фірми.
• Як не помилитися привиборі дизайн-студії для сайту?
• Як вибрати дизайн студію для сайту?
• Поглиблена теорія композиції.
• Креативні прийоми створення ідей.

4. Сайт «ГрафГрафіті», адреса сайта: http://grafitikieva.blogspot.com



Даний сайт є персональним веб-журналом людини, яка цікавиться таким видом малюнку як графіті. Цей вид на сьогодні є досить сучасним. Автор пропонує власне бачення на графіті а також подає у веб-журналі різні його стилі Throw up, Blockbusters, Wild Style (Дикий стиль), Daim style, Charaсter.
Також у веб-журналі розміщено статтю, яка містить історію виникнення графіті.
Фанати графіті можуть знайти чимало цікавого на цьому сайті, а також переглянути відео сюжети. Зокрема, показано як малюється графіті.
Автор веб-журналу пропонує збірку цікавих статей про графіті, які можна переглянути в архіві веб-журналу.



Списко використаних веб-ресурсів

1. http://osvita.work.ua/ua/coures/787
2. http://100.sumy.ua/old/news_971_ru-Shdne-mistectvo-mal0nku-na-3ovku-zavoyovu-v-Sumah-vse-blw3e-prihilwnikv-foto.html
3. http://www.dreamcity.com.ua/doc/14/1/100/
4. http://grafitikieva.blogspot.com/
Категорія: Розробки студентів (2009) | Переглядів: 4464 | Додав: Максік
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright Стеценко Г.В. © 2024
Пошук
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

На сайті всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Використовуються технології uCoz

Пишу українською