Вівторок, 23.04.2024, 11:42
Освітні веб-ресурси
учителям інформатики
Головна Реєстрація Вхід
Ви - Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Звіт про виконану роботу [3]
Розробки студентів (2009) [28]
Розробки студентів (2008) [9]
Розробки студентів (2007) [7]
Різне [1]
Друзі сайту
Наше опитування
Чи готовий вчитель безкоштовно ділитись своїми матеріалами в мережі?
1. Так
2. Лише окремі матеріали
3. Ні, не готовий
4. Витяги з матеріалів
Всього відповідей: 82
 Розробки студентів
Головна » 2009 » Грудень » 20 » “ Графічний редактор Paint”
“ Графічний редактор Paint”
17:53
Реферат
На тему: " Графічний редактор Paint”

Вступ
Користувачі операційної системи Windows 95,98 має в графічному редакторі Pаint, за допомогою якого можна вивчити основні прийоми роботи із комп’ютерною графікою основні прийоми роботи з графічними об’єктами. Він виступає і як базовий графічний засіб системи Windows 95. У тих випадках, коли в системі чи її додатках варто виконати певну операцію з графічним об’єктом (наприклад, перегляд або редагування), відбувається автоматичне перенавантаження даного редактора. Графічний редактор Pаint, запускають командою Пуск → Програми → Стандартні → Pаint. Після запуску на екрані відкривається робоче вікно програми Pаint. Вікно складається з декількох частин. Основну частину вікна складає робоче поле, що зображене у вигляді білого аркуша паперу. В останньому випадку правій і нижній частині робочого поля з'являються смуги прокручування. Малюнок має маркери, які дають змогу змінити розмір малюнку ( темні прямокутники на середині сторін і по кутах малюнка) Ліворуч від робочого поля розташовується панель інструментів. Вона містить кнопки інструментів для малювання. При виборі інструмента у нижній частині панелі може з'явитися вікно для додаткового налаштування його властивостей. Нижче робочого поля розташовується палітра кольорів. Вона містить набір кольорів які можна використовувати при малюванні. Якщо потрібний колір у палітрі відсутній, його можна створити і замінити ним кожний з кольорів палітри.
1.Зміна розміру малюнка
Якщо передбачається що малюнок буде відображатись на екрані що має роздільну здатність 640 на 480 пікселів, немає потреби робити його розмір 800 на 600, чи 1024 на 768 пікселів.
Щоб вибрати колір переднього плану, натисніть на ньому палітрі лівою кнопкою миші. Клацання правою кнопкою миші означає вибір кольору як фонового. Якщо потрібний колір у палітрі відсутній, потрібно двічі клацнути на будь-якому кольорі чи палітрі виконати команду Параметри → Змінити палітру. Дана команда відкриває діалогове вікно → Зміна пал1три, що дозволяє сформувати довільний колір. Іноді потрібно використовувати один з тих кольорів, що вже маються на малюнку, а точно визначити відповідний колір нелегко. У цьому випадку застосовують інструмент → Bибір кольору. Після вибору цього інструмента потрібно клацнути у визначеній частині малюнка, i її колір автоматично буде обраний як колір переднього плану. Клацання правої кнопки миші дає змогу встановити колір частини зображення як фонового.
2.Робота з об’єктами
Для копіювання фрагмента малюнка цей фрагмент потрібно виділити. Для цього використовують інструменти малюнок інструмент і виділення довільної області. -
1.Інструмент Виділення дозволяє методом перетягування виділити прямокутний фрагмент малюнка.
2.Інструмент Виділення довільної області дозволяє виділити фрагмент довшої форми. Границю області малюють так само, як при вільному малюванні.
3.Після того як фрагмент малюнка обраний, його можна скопіювати, перемістити. Це виконують методом перетягування. При перетягуванні відбувається переміщення малюнку. Якщо утримувати клавішу CTRL, то відбувається копіювання об’єкта. При перетягуванні виділеного об'єкта з наступною клавішею SHIFT фрагмент що перетягується залишає за собою "слід", що дозволяє створювати орнаменти, бордюри й інші цікаві ефекти.
Для завдання розміру малюнка призначена команда → Малюнок → Атрибути. Після виконання команди відкривається діалогове вікно Атрибути, у якому можна вибрати розміри малюнка, встановити одиниці вимірювання (пікселів застосовуються для підготовки екранних зображень, а дюйми або сантиметри — для підготовки друкованих документів) i вибрати палітру (чорно-білу чи кольорову).
4. Збереження малюнка
Як i в інших додатках Windows, збереження документа виконують команди Файл → Зберегти як. У системі Windows 95/98 редактор Paint з6epirae малюнки у форматі BMP. Файли BMP відрізняються великими розмірами, проте їх можна використовувати будь-яких додатках Windows.
Система Windows 98 орієнтована на роботу в мережі Інтернет, в який не прийнято передавати у повільних каналах зв'язку файли великих розмірів. Тому в системі Windows 98 редактор Paint дозволяє зберігати файли зображень у форматах GIF i JPG, що мають менші poзміри файлів.
5. Операції з кольором
Палітру кольорів у нижній частині вікна програми Paint. Вона містить невеликий нa6ip різних кольорів для вибору, а також особливе вікно ліворуч з двома накладеними квадратами:
1.Верхній квадрат визначає колір переднього плану.
2.Нижній квадрат визначає фоновий колір.
Якщо операція здійснюється з використанням лівої кнопки миші, застосовується колip переднього плану. При використанні правої кнопки застосовується фоновий колір. Це стосується операцій вільного малювання, створення прямих i кривих ліній, зафарбовування. Інструмент ластик завжди заповнює область, що очищається, фоновим кольором. Стандартні геометричні фігури також заповнюються фоновим кольором.
3. Нижче панелі інструментів можна вибрати режим сполучення об'єктів. Режим сполучення визначає продовження фонового кольору об'єкта. В одному випадку фоновий колір зберігається, а в іншому випадку розпізнається як "прозорий". При конструюванні малюнка з декількох об'єктів доцільно вибрати другий варіант.
4.Монтаж малюнка з об'єктів.
Щоб створити закінчений малюнок методом монтажу, зручно відкрити відразу два вікна програми Paint. В одному вікні створювати загальний малюнок, а інше використовувати для підготовки об'єктів, що накладаються один на одного.
Створити потрібний об’єкт в одному вікні i виділивши його, потрібно скопіювати. Обраний об'єкт заноситься у буфер обміну. Відкрити інше вікно виконати команду Виправлення > Уставити (CTRL + V). При додаванні в інший малюнок об'єкт залишається виділеним, i його можна перетягнути в потрібне місце.

Висновок
Отже Paint-це чудова програма,яка дозволяє користувачам ПК відображувати графічні малюнки. За допомогою цієї програми можна малювати малюнки,переглядати,редагувати і багато іншого.
Перелік використаних веб-ресурсів

1.Пушкарь О.І. «Інформатика. Комп'ютерна техніка. Комп'ютерні технології.» К. «Академія», 2000.
2.www.ukrreferat.com
3. http://www.thejournal.com
4. textreferat.com
5. http://referaty.com.ua

Категорія: Розробки студентів (2009) | Переглядів: 4459 | Додав: neboshil
Всього коментарів: 1
21.12.2009
1. Галина (galanet) [Матеріал]
Реферат має помилки, які знижують оцінку. Далі наводяться фрагменти тексту, в яких виділення червоним означає некоректність або неясність, граматичну або орфографічну помилку, тощо.
1) "Користувачі операційної системи Windows 95,98 має в графічному редакторі Pаint, за допомогою якого можна вивчити основні прийоми роботи із комп’ютерною графікою основні прийоми роботи з графічними об’єктами."
2) "В останньому випадку правій і нижнійчастині робочого поля з'являються смуги прокручування."
3) "Малюнок має маркери, які дають змогу змінити розмір малюнку ( темніпрямокутники на середині сторін і по кутах малюнка) Ліворуч від робочого поля...".
4) "Вона містить набір кольорів якіможна використовувати при малюванні.".
5) "Щоб вибрати колір переднього плану, натисніть на ньому палітрі лівою кнопкою миші."
6) "Дана команда відкриває діалогове вікно → Зміна пал1три, що дозволяє сформувати довільний колір.".
7) "Іноді потрібно використовувати один з тих кольорів, що вже маються на малюнку, а точно визначити відповідний колір нелегко.".
8) "Після вибору цього інструмента потрібно клацнути у визначеній частині малюнка, i її колір автоматично буде обраний як колір переднього плану.".
9) "Для цього використовують інструменти малюнок інструмент і виділення довільної області. -".
10) "Інструмент Виділеннядозволяє методом перетягування виділити прямокутний фрагмент малюнка." (назву інструмента брати в лапки).
11) "Інструмент Виділення довільної області дозволяє виділити фрагмент довшої форми".
12) "Для завдання розміру малюнка призначена команда Малюнок → Атрибути.".
13) "...(пікселів застосовуються для підготовки екранних зображень, а дюйми або сантиметри — для підготовки друкованих документів).".
14) "У системі Windows 95/98 редактор Paint з6epirae малюнки у форматі BMP.".
15) "5. Операції з кольором
Палітру кольорів у нижній частині вікна програми Paint." Як останнє речення пов'язане з попереднім?.
16) "Інструмент ластик завжди заповнює область, що очищається, фоновим кольором.".
17) "Створити потрібний об’єкт в одному вікні i виділивши його, потрібно скопіювати.".
18) "Отже Paint-це чудова програма,якадозволяє користувачам ПК відображуватиграфічні малюнки. За допомогою цієї програми можна малювати малюнки,переглядати,редагуватиі багато іншого. ".
19) "Пушкарь О.І. «Інформатика. Комп'ютерна техніка. Комп'ютерні технології.» К. «Академія», 2000.". Цей ресурс не є веб-ресурсом.
20) Наступні ресурси невірно оформлені.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright Стеценко Г.В. © 2024
Пошук
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

На сайті всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Використовуються технології uCoz

Пишу українською